En ny dag

Idag var gick vi runder på Rodeo Drive vilket verkligen var jätte maffigt. Det är svårt att beskriva det eller visa med bilder men där var såå rent och lyxigt!




Till slut blev det tråkigt att gå runder där eftersom att alla kläderna var svindyra och vi kunde ju inte handla nåt.
Så vi åkte till Westwood och tog en lunch på Starbucks som låg upp i en innergata med en del resturanger som vi inte sett tidigare!



Oh när vi satt där satt sig ett par svenska killar vid bordet brevid och började prata med oss, dem alla bodde i Los Angeles sen några år tillbaks. En av dem liknade Jason från de Hills men han hette ju Adrian och han bjöd ut Filippa på en dejt! Wohoo. Och han jobbar som läkare! dem var iallfall väldigt trevliga.



Samtidigt som allt detta hände satt Carolin och solade i lugnan ro när GUBBEN vid borde brevid börjar ställa en massa opassande frågor.
En del av dem var om hon ville "umgås" under tiden vi skulle vara här, om han kunde få hennes nr och att det var tråkigt att hon hade en pojkvän , inte flickvän för att då hade vi ju kunat bjuda med henne också., m.m och nej, Han skämdes Inte!!! Sen började han flörta med Filippa hejvilt och självklart smygfotade vi.


Så jävla äcklig!!

God morgon Sverige och Godnatt LA

Inköp

Jag glömde lägga upp en bild på vad jag köpte igår på Beverly!


Ni skulle sett vilken räddning Filippa gjorde igår när hon började åka ner i fel rulltrappa för att sen börja springa i motbacke i Högklackat. Hahhaha


Starkt jobbat Filippa!!


vårt nya rum

vi har fått önskningar om att få se vårt nya rum och vår nya walk in closet, den var skitsvår att fota btw. men här kommer lite försök till att visa hur vi bor.




Idag planeras det rodeo drive på förmiddagen sen skola och sen vet vi inte ännu, det återstå att se. Ha det så bra! Saknar er, kram carolin och filippa.

Yoyo!



Hallå alla glada!

Idag gick vi upp vid 7, åt lite frukost och som vanligt ska Kaitlyn (vår lilla värddotter) sitta med och göra Exakt samma saker som oss.


Sen valde vi att åka till Century City! Ojojoj vilket mall, det är såååå mysigt med utomhusmall!, Det var väldigt lyxigt och så hade vi klarblåhimel. Perfekt! Vi gick först in på Sephora där vi inhandlade lite smink och Filippa blev sminkad. Dit går vi varje gång innan vi ska ut!



Sen hade vi sett en scrub från VS som vi ville ha och Sofie skulle handla lite trosor så vi trillade in där en sväng.
Vi skaffade ett Victorias Secret kort som man får massa gratis saker nu varje gång man handlar. Idag fick man ett par trosor. Så jäkla bra, man får gratis saker överrallt!!!
Eftersom vi börjar skolan klockan 2 så hinner man inte storosa runder så mycket och här var vi definitivt inte klara, vi hann inte ens gå klart ett plan.  Sen åt vi en jättegod lunch uppe på högsta plan samtidigt som vi solade.
Vi alla brände nog oss lite idag, kanske mest Carolin som var Heeeelt röd ( kul).





Våra fina klänning från armani, dock köpte bara Sofie sin! Den gula hade en stor fläck mitt på magen!


gårdagens bravader

igår var vi bara hemma ganska länge på morgonen sen åkte vi rundor runt skolan och kolla igången till bel air, man kan inte åka in pga säkerhetskontroller men vi ska nog hitta en igång så vi kan se the big mamas houses och ta massor av bilder. Det är verkligen SÅ fint däruppe.

igår blev vi också tillfrågade av en klasskompis, Petra 47 år och tysk om vi skulle med ut på en drink ikväll efter skolan. Så nu får vi chansen och prova våra falsklegg. håll tummarna! haha. det kan bli riktigt pinsamt också det återstår och se.

Vi har hittat den snyggaste på skolan hittills och trumslag han är inte asiat och för er läsare har vi såklart fotograferat i smyg. Detta är en riktig Anna Richter kille haha. hot hot! Det är han i grön tröja. yummy! han kanske inte har världens bästa stil men här kan man inte vara kräsen. Filippa har även sett ett par från turkiet, allstå här är bara Anna killar. haha



Igårkväll flyttade vi också ner till vårt älskade stora rum med EGET badrum med sofie så det känns jätteskönt. Vi ska lägga ut lite bilder på rummet men först bilder från gårdagen. Vissa bilder är lite knas för vi får ofta våra vardagliga skrattattacker under dagarna. Gårdagen var helt underbar vädermässigt vi låg på skolan och solade i en timme och Filippa brände sin arm, lyckat? Hejsvej så länge!


Saker!

Saker som vi är så himla glada för.

Att vi har skaffat en söt liten bil



Och att Sofie har flyttat ut ur Chucky huset och in till vårt mysiga!



Och att vi ätit en jättegod cheesecake på Cheesecake fatory så klart












godmorgon

godmorgon allihopa!

vi har precis vaknat och klockan 8 ska vi åka och hämta Sofie i hennes hus eftersom hon ska flytta hit. Ni skulle se vilken skillnad det gjorde med hennes humör, glada sofie är så mycket roligare och alla mår mycket bättre och positivare. så det är skitskoj , iallfall för att forsätta på förra inlägget så gick vi ju i skolan till klockan halv sex på kvällen eftersom vi går eftermiddag men det kommer vi antagligen få byta.

Sen körde vi till the grove och cheesecake factory och åt en SKITgod middag och såklart cheesecake till efterrätt. Vi satt t.o.m på uteserveringen och åt så härligt alltså, The grove är så obeskrivligt mysigt , det är som en helt egen by med bara affärer och så ser det så lyxigt ut också. Mitt favoritställe hittills, men vi har ju så många platser kvar att se. Idag ska vi nog åka till Bel Air och kolla på dem fina husen och kändisarna , Filippa vill så gärna se en kändis, jag blir typ besviken om man inte ser NÅGON! så det ska bli kul, vi får se om vi hittar bland alla kringelikrokar här.






På The Grove hände det roligaste hittills på resan, jag och Carolin skrattade så att det gjorde ont , riktigt ont då kanske ni kan föreställa er, iaf ni som känner oss haha. bakom Sofie och Eri på cheesecake factory satt en liten dam.
Eller som Sofie skulle förklara för Eri a very very small lady. Hon hade fått plats i sofies knä med benen dinglade från marken.



Man får ju inte göra såhär egentligen men vi kunde inte låta bli!
Hoppas alla har en bra dag! Puss&Kram


Watch out Blair

Vi har en ny Queen Bee på skolan!! Ja det stämmer, Filippa har gått och blivit poppis redan första skoldagen.
Asiaterna svärmade runt henne som flugor vid ett saftglas!

Det värsta var inte hur dem suktade efter Filippas uppmärksamhet utan att dem till och med följde efter henne!
.
Så nu har vi två kändisar på skolan: Filippa och Mr Silverdress!


            Där har vi Mrs: Viktig Petter och hennes lilla svarm!

Så idag var våran första riktiga skoldag, ! Vi hamnade ju i samma klass och vi är nog en ca 8 elever och vi har en jättebra lärare!
Vi är väl fortfarande lite fundersamma över hur Svår eller ska vi säga Enkel vår klass egentligen är men vi får väl se några dagar till hur det känns!

Eftersom att vi började skolan så sent så valde vi att gå runt och kolla läget inne i Westwood, Vi hann inte alltför långt eftersom att vädret var helt underbart och vi hittade ett litet mysigt fik med uteservering.


Mobilen!

Vi måste ju  lägga ut en bild på vår fina Pay-as-you-go-phone!
Tydligen behöver man inget kontantkort till den utan mobilen fylls med minuter. Men det är inte bara dyrt att ringa med den... Det kostar att svara också!! Woohoo





första skoldagen

hej allihopa!

förlåt för vi inte bloggade igår men vårt internet var helt knasigt igår därför palla vi inte för det var himla frustrerande. Iallfall igår var vår första skoldag och vi skulle ta bussen till skolan och det var en upplevelse för sig själv, carolin vände på sin jimmy choo väska och jag skyddade mina smycken, det var riktigt läskigt ett tag men vi lever och andas och tog ett bestämt beslut att skaffa bil, och den är sjukt snygg.

Vi kom till skolan då vi fick göra tre prov och som var skitenkla och vi fick höga betyg vilket gjorde så att vi kom i advanced klass. Ingen i klassen förutom oss kunde i princip engelska, då kanske ni kan föreställa er hur duktiga vi svenskar är. Klassen bestod ENBART av asiater och filippa var den enda blonda!!!!
Vi gick och pratade med skolan om att sofie skulle flytta till vårt hus, vilket först verkade vara ett problem men som tillslut fixade sig, så antagligen kommer hon flytta in här i helgen, weeeeeeeeeeei!

Vi skaffade bilen av Georgina, vilket blev dagens räddning speciellt för Sofie som hade en riktigt dålig dag. Hallelujah monment! Tänk er Sofie, Carolin och Filippa cruisa igenom Beverly hills med vår älskade lilla bil. Kan man må bättre? Beverly hills är helt obeskrivligt vackert och lyxigt. Bilder kommer.

Sen åkte vi hem och satt och pratade med vår hostmom Grace som är skitcool, och hon vet "INGET" om våra falsklegg, haha. Nu är det en ny dag för oss så carolin ska duscha ( äntligen) och filippa ska skypa med sin pappa. Idag planeras det skola 2-17.30 och under dagen blir det även solning eftersom vädret är skitfint. Ikväll ska vi äta på cheesecake factory, ska bli så gott! Uppdaterar när vi kommer hem!

Saknar er ! pusss & kram carolin och filippa


Shopping dag 1

Här kommer vad vi shoppade när vi var på Beverly Center och The Grove.

Carolins shopping



Filippas shopping


långa promenader och svullna fötter

hej allihopa!

idag har vi fått känna av dem STORA avstånden i los angeles alltså har vi kommit fram till att vi antagligen kommer hyra en bil med hjälp av vår värdfamilj. Vilket blir en aning billigare så andas mamma Ingela.

vi har fått ta taxi en massa idag vilket kostar en del och även gått vilket har resluterat i väldigt onda och svullna fötter. 
Vi började dagen med att ta taxi hem till Sofie i det lilla blå huset, och hon trivs inte alls och kommer förmodlingen flytta in till hos oss vilket vi bara tycker är jätteroligt. Vi fick senare skjuts av Sofies granne, en FBI agent :) till beverly center som var ett enormt köpcentrum där vi gick i massa roliga affärer som forever 21, aldo, nine west och provade en jävla massa skor, eller inte filippa eftersom hennes fötter var alldeles för svullna sen flygresan. haha 


Beverly center


vi gick sedan till farmers market och the grove som var HELT underbart, vi gick rundor där och mös ett tag.  Hemresan bestod av carolins lokalsinne som gick fel, en wassap av en kille som hjälpte oss hitta rätt. Sen begav vi oss hem till familjerna och åt och nu ligger vi här och softar och kollar på oscarsgalan på tv. Nu ska vi visa våra inköp och lite bilder från dagen. 

The Grove, där vi sitter och lyssnar på livemusik.


Emelie och Anna vi har svarat till er i kommentarsfältet :) Enjoy!





                              


jetlagged

klockan är nu 05.16 och ingen av oss kan sova. Vi har fotat lite i vårt rum och vår lilla walk in closet som ska bli proppfylld med kläder och skor innan vi åker hem. Idag ska vi hitta på massa skoj , kommer uppdatering senare idag.


CYA


framme i LA.

hej hå från los angeles. Det har varit en väldigt lång resa men allt gick jättebra förutom för filippa som var rädd för massa turbelens. (lite). Vi var framme på eftermiddagen och då tog vi en taxi med en taxichafför som inte ens kunde engelska och försökte lura oss genom att köra vilse. Jävla råneri!!
Vi kom hem till familjen som var jättetrevliga och framåt, vi fick ett litet rum och det bästa var att vi fick en WALK IN CLOSET, pictures coming. Nu ligger vi och är döda i sängen och chattar med sofie på skype, imorgon har vi planerat att befinna oss med A - kändisarna på Oscarsgalan, som hålls en bit från sofies lilla blåa hus. PS: hon fick en kingsize änglasäng american style.

Vi invigde även duschen som absolut inte har något varmvatten överhuvudtaget. Imorgon blir det även shopping på beverly center.  Uppdatering imorgon :) GODNATT /  F&C

             

  

To be continued!

godmorgon?

hej everybody!

jag är så spänd och har så ont i magen , och så förväntansfull på en och samma gång. Nu är klockan 01.29 på natten och jag ska försöka hålla mig vaken ända tills vi ska åka vid fyra men jag torr inte det kommer gå så bra eftersom jag har svintrött just nu och vaknade sju imorse. haha vi får väl se hur det går. Iallfall nu har vi sagt hejdå till alla vänner och familj , sorligt men vi ses snart igen 3 månader kommer gå mega snabbt tror jag, imorgon vi den här tiden är vi framme i L.A och är på flygplatsen antagligen eftersom då är klockan runt halv fem tiden på eftermiddagen där. Det är 9 timmars tidskillnad, tänk på det familys och friends om vi ska prata på skype. Nu ska jag försöka mecka vidare med mina mp3 eftersom min lilla ipod bestämde sig för att kollapsa några timmar innan vi ska åka iväg.

Skriver antagligen från flygplatsen imorgon. Bye Bye Sverige!

4 days to go

ojoj nu pirrar det varje dag , nu är det alltså bara 4 dagar kvar och vi går runt med fjärilar i magen, det ska bli så spännande. Lite nya nyheter är att vi fick reda på våra värdfamiljer i förra veckan och det tyckte jag såg väldigt bra ut, jag och carolin ska bo hos David och Grace Nakatsu och med deras två barn och sofie ska bo 10 min från oss hos ett lite äldre par och jag tycker allt verkar skitbra.

De vi ska bo hos jobbar som advokater och allt möjligt så det ser verkligen skitbra ut, först när vi fick mejlet, stod det bara mannens namn och jag bara SHIET, ska vi bo hos någon pervokille som kommer antasta oss på kvällarna!! men sen blev jag myyccket lugnare då jag fick veta att det är en barnfamilj. PUH!

hhaha, aja packningen fungerar väl sådär har fotat lite men jag har mycket mer kläder som ska med men det ligger nämligen i tvätten just nu. Tänkte iallfall visa er hur läget ser ut just nu. Dem sista dagarna ska jag spendera så mycket som möjligt med min familj och kompisar , ska även passa barn moneyy!! och fixa lite smågrejer hit och dit, bara mysa rundor nu.
Pappa ska lämna oss på flygplatsen på lördag, vi ska köra hemifrån vid 4 och vårt plan går 8 tror jag från köpenhamn mot london baby! Jag hoppas ni kommer följa med på vårt galna resa här och vår kompis har även blogg som jag kan lägga ut senare , måste bara fråga henne om det är okej först. Aja Jag skriver när det börja närma sig ännu mer. Seyyaaa babes!  / Filippa

RSS 2.0