Robert Pattinson



Kan man nåt annat än att bli knäsvag!

Du ska få Lala!

I lördes åkte vi och hämta de svenska tjejerna för att åka ner till Santa Monica och sola. Som vi brände oss. Trodde faktiskt inte att solen skulle ta så mycket som det gjorde!
Och när vi låg där och solade så hörde vi 2 svenska tjejer ligga lite högre upp så vi bjöd över dem till vårt lilla område med. Tydligen skulle en av dem tjejerna också gå på Cochella festival som vi vill gå på!







Dem hade också en kille i deras eftermiddagsklass som hade bjudit med dem ut på Opera så vi hängde på.
Vi åkte till deras fina lägenhet i Westwood och drack lite vin, sen kom killarna och hämta upp oss och så gick vi in till vårt bord! Vi stack vidare till Kress en stund också, innan allt stängde!












-

Opera och Kress!


Beach

Idag frågade de svenska tjejer om vi ville hänga med dem till Santa Monica för att sola men det fortfarande lite blåsigt på en så öppen strand och vi vittade ju en jätte mysig liten strand som hette Paradise Cove. Dock kostar det 25 dollar för att parkera bilen där om du inte handlar mat på den jättedyra resturangen. Vi funderar lite på om vi hellre vill åka till Manhattan beach också. Får se vart det bär av, nu är det frulle!



Detta är bara en tredjedel av bredden på stranden.

Urth Café

I



kväll åkte vi till Urth Café för en kvälls fika. Vi var ju besvikna på Urth när vi åt lunch där senast. Det var dyrt och oehört krångligt. Dem gör verkligen allt för att göra processen att handla kaffe så svårt som möjligt.

Du får först inte ta ett bord innan du gått och beställt maten. Så först står där en kille utanför som ska hitta ett bort till er, när han sen har gjort det säger han till en att man kan gå in och handla. Man ställer sig då i en kö för att komma fram till en kille som står utanför kassan och ger din beställning till honom, Sen får du en lapp där han har skrivit ner vad du ville ha. Sen går du vänder du dig om till kassan, säger IGEN vad du vill ha plus att du ger honom lappen, Sen får du ett nr och DÅ får du gå ut och sätta dig. Liksom hallå. Vad sägs om att jag först får gå och hitta ett bord sen gå in, beställa min kaffe och 2 minuter senare gå ut med min kaffe själv oh sätta mig vid bordet.........

Men där är faktiskt jättemysigt plus att det är kändistätt. Men vi hade ingen vidare tur på den fronten idag heller, ska nanna nu klockan är över tolv och imorgon ska vi upp tidigt och åka till stranden men de andra svenska tjejerna!









fredag

idag fredag , äntligen helg yey så himla gött det tycker nog alla, ni där hemma med jobb och den tråkiga vardagen med massa snö haha. Det fina vädret forsätter i Los Angeles, vår värdmamma sa att det var sista kallfronten nu förra helgen så det är himla bra, idag var det iallfall ungefär 30 grader i solen och vi låg och stekte i trädgården, idag kunde man INTE säga att det var kallt och vi tror även det fina vädret kommer hålla i sig nu ett tag framöver , vi hoppas såklart enda tills vi ska åka hem men vem vet.
När vi blev lite för rastlösa för att ligga och sola så tog vi tag i att skölja av bilen , för den var riktigt skitig! Så blir det när man glider runder i LA hela dagarna, så nu skiner den så fint så.

och JOSSI vår älskade vän/syster har gjort falskleggen färdiga och vi hoppar av glädje här i LA, skickar dem via post så får vi dem väl nästa vecka eller något liknande. YEY!! We love u!!!

Från och med idag är vi också hemma ensamma över helgen, FF haha Grace och David har tagit  med sina barn och campar i Santa Barbara om man nu kan "campa" i Santa Barbara, det blir nog en lyxcamping då, iallfall så är vi hemma själva förutom kinesen och japanen som bor här men dem är inte vidare trevliga och vi lägger inte ner någon energi på dem alls, man tappar orken efter ett tag när man måste upprepa samma mening ett antal gånger utan att dem förstår.  
Ni förstår poängen hoppas jag? haha

I veckan är det spring break här och vi planerar att åka till San diego ons - lör och festa, gå på seaworld och ligga på playan och bättra solbrännan. Låter det gött eller? Vi uppdaterar om vilket lyxigt hotell det blir , hotellen är inte så dyra här och eftersom vi delar summan på tre blir det prima och vi kan unna oss lite lyxigare varianter.

Ikväll så blir det bio, fika eller level 3 ( jag hoppas lite på level 3 ) hihi fast dem andra inte är sugna. Hoppas alla har en bra fredag därhemma för det kommer vi ha! Tjohej faderittan hej!






Den oändliga vandringen

Ni följer nu oss genom
den oändliga vandringen till underage drinking vilket känns så löjligt eftersom det är laglit i Sverige.
Det är som man var 17 och planka in på Tivoli som btw vi har hört inte är under en så stor press. Då kanske det blir kul att gå dit igen någongång..

Vår lärare är så så himla bra. Down to earth och väldigt förstående. Iallfall så har hon faktiskt 3 tjejer från Sverige i sin eftermiddagsklass som okså ska vara runt 19-20. Och idag så ringde dem till oss, Wendy ( läraren) hade gett vårt nr till dem och det är faktiskt lite kul att träffa lite annat folk än Japaner.





Papete


Leg

Vårt sista tappra försök med leggen. Scana in dem skicka hem och be ÄLSKADE Josefin göra om dem!!
jag tror att det kanske blir ett par fina skor till en så snäll syster..


Movie night Vz Melrose

Filippa har liita ont i magen idag vilket är lite synd för vi hade egentligen tänkt att åkta till Melrose och sätta oss på något fik och kolla på människor. Torsdagar är ju en av dem bra dagarna då många går ut. Men istället så kör jag och Sofie och handlar hem lite kaffe och fika så ska vi se Crank idag! Det blir en liten myskväll.



Förresten så testar vi alla hamburgekedjor för att se vilken som är bäst. Idag åkte vi förbi Carls Jr och både Filippa och Sofie gillade den bäst men jag är fortfarande lite osäker. In n Out burger var väldigt god tyckte jag. Delad första plats!





Michael

Har ni sett Sofies snygga skor!?


LMFAO


Santa Monica

Idag vaknade vi upp pigga och glada. Eller kanske inte riktigt! men varför ska man ligga hemma och dra när man är i Los Angeles? Så vi åkte till Santa Monica beach, Liiite väl blåsigt, men om man ligger ner så svettades man nästan!! Men vi hade ändå behövt åka åt det hållet eftersom att bilen ska betalas och vi ville göra vårt sista tappra försök med leggen. Skam den som ger sig!

Men det var en mysig dag idag. Santa Monica blir nog jättemysigt när det blir lite varmare så man kan bada också.










Dagens

Igår skulle vi gått ut och haft en roligt kväll. Det slutade inte riktigt som vi hade tänkt oss, eller egentligen gjorde den det!
Vi hade gjort nya leg som speciellt jag inte var nöjd med men några tjejer från klassen frågade om vi ville med ut och vi svarade ja. Så vi köpte hem lite vin och bestämmde oss för att ta taxi till Cantina innan vi skulle till Area. ( Area är då en nattklubb för er som inte ser the Hills, hehe) Kvällen började bra, vi tog taxi till Cantina där vi mötte några killar som vi började prata med. Onsdagkvällar är det inte så mycket folk på Cantina, men fredagar och lördagar är det verkligen fullt. Vet inte varför vi alltid tar fel dagar!

 Dem kom iallafall från Detroit ,Michigan och dem visade bilder på hur det såg ut där. har ni sett filmen 8 mile?! Hemskt, att det verkligen finns så fattiga områden. Vi förstår varför man flyttar till LA då!

Efter en Jätte drink på Cantina så tog vi taxi ner till Area och denna gången var vi där lite senare, kanske runt 12 och det var värsta kön utanför. Men då känner dörrvakten igen oss från 2 veckor sen och delar kön så vi får gå förbi alla. Fattar ni hur glada vi blev. Aplång kö och dem bara delar den som Moses gjorde så vi ska komma in. Hur kände han igen oss. Jag var så lycklig. Men sen när vi ska gå in och betala så säger dörrvakten att han tyvärr inte kan acceptera våra leg. Fattar ni.... Min värld rasar samman. Vi hade sånt flyt och blev framflyttade till VIP innan vi ens hann ställa oss i gå och sen ska våra dumma dumma leg sätta stop för det!! Aahhhhh

Så vi fick åka hem och vi pratar aldrig mer om det!! Precis som med Quentin!



En liten Corona tack, Ser ni vilka storlekar!











 


Malibu

Vi letade faktiskt efter Zuma beach, men efter att vi kört en rätt så lång bit så gav vi upp ! pendla från Stockholm blir inga problem när man kommer hem.




Living on video

Vi tar er tillbaka till 80-talet i vår ford focus.


Malibu

Idag har vi varit på Malibu beach, eftersom vädret är underbart nu och kallfronten har försvunnit och vi njuter varje sekund av solen. Vi åkte iallfall en väldigt bra bit från L.A och hamnade på en underbar liten strand som hette paradise cave, där vi la oss och solade, badade dock inte, det är svinkallt!! Eftersom vi åkte under lunchtid så var vi såklart hungriga när vi kom fram till stranden och på den här lilla stranden befann sig där ett Beach Cafe, yes vad perfekt tänkte vi, där har dem väl lite mackor du kan ta med dig osv.. nej då var detta en tjusig resturang med vääääldigt dyra priser. Jag och sofie beställde en tonfiskmacka för 16 dollar , råneri!!

Sen hände något ännu häftigare , Carolin låg och tittade ut mot havet och då såg hon DELFINER!!!!! i vattnet , fruktansvärt häftigt.  Trodde först det var hajar , men icke, så gulliga!

För att sammanfatta denna dagen så har det varit jätteskönt och man känner sommarkänslan komma så smått nu. Vi längtar till den svenska sommaren nu också för det är det bästa med Helsingborg. Sommaren i lilla hbg kommer bli underbar den med!


Kyla

Dessa två dagarna som gått förbi har vi inte gjort så mycket därför har inte bloggen uppdateras.
Vi försöker få lite vi sol så vi blir bruna nu till sommaren.
Men det är så jobbigt för på morgonen är det kallt, verkligen jättekallt, så kallt så att man inte vill gå upp och man måste ha jeans och strumpor, te och hela köret. Men sen vid 11 tiden när du är i skolan så slår varmen till, och där står du i skolan klädd för vinter, 40 minuters bilfärd från ombyte!





Sola och bada

Imorgon ska vi åka till Malibu!!
har blivit lite svårt med bilder då Filippa har fotat den sista dagen och hon har råkat ta bort alla bilder från kameran!! Men det ska bli ändringar.
Ni kan få se några av mina roliga bilder jag tog med min webcamera. Det var Louise på expert som berätta hur roligt man kunde ha med de olika ramarna. Det kan man verkligen..






Coachella




http://www.coachella.com/


Oj oj oj, här ska det festivalas. vi funderar på att göra några cutdowns och istället gå på denna tredagars festivalen..

Nå, vad säger ni om banden som spelar?! Vill man inte hoppa runder och skrika lite!





Klarblå himmel

hej!

det är filippa som skriver för ovanlighetens skull , jag skriver inte så jätteofta faktiskt om jag ska vara ärlig. Carolin är den som pushar  till att uppdatera så tänkte jag får göra ett litet inlägg.
Idag har vi som sagt solat som ni såg i det senaste inlägget och det var underbart. Vi har la fått lite färg nu och vi är nog brunare än er därhemma, hihi!! Elak som jag är!

Iallfall så ska vi nog inte göra nåt speciellt ikväll för det är OTH , och det är viktigt, det blir även lite massage och skräckfilm på det, mysigt! Man behöver ju inte hitta på något varje kväll om man vill vara ekonomisk. Ny vecka är det med redan sista veckan i mars, så skrämmande tiden går skitsnabbt! Och med den nya veckan börjar även vårt nyttiga liv, vi ska nämligen inte äta massa skit mer, idag åt vi tex. en väldigt god sallad med advokado oh tonfisk. 

Veckan ser väldigt bra ut , det ska bli superväder hela veckan och helgen tror jag och vi ska tvätta bilen, åka till fedex , antagligen ligga på stranden om vädret håller i sig, ut och FESTA på torsdag , oh yeah det blir nog ett ställe som heter Kress denna gången och det ligger på Hollywood Boulevard ska bli kul. Håll tummarna med leggen people! 

Vi har även börjat dokumentera vår resa igenom film nu också , och om ni håller utkik i bloggen hädanefter kanske det kommer upp någon film eller två, det är menat att dem ska vara ironiska så ta dem ej på allvar. haha


Det var väl allt jag hade att säga , nu sitter vi och väntar på att maten ska bli färdig här i huset för vi är hungriga!! Godnatt Sverige!


 


Sola

Idag har det blivit varmare än varmast. Här solas det för fullt!

Chopsticks

Vi speciellt jag ( Carolin) gör allt för att lära mig äta med pinnar och jag är på såå god väg. Jag ska avsluta Los Angeles med att fånga en fluga med chopsticken på film. Promise!! Filippa däremot har inte lila stort intresse i detta och ger lätt upp när det inte funkar. Nu har vi hittat det perfekta för Filippa så hon inte ska behöva känna sig utanför.. Kaitlins Chopsticks!!

 


Song of the week


söndag

hejsvej,

det blev inget huntington park idag, utan vi valde att åka till Culver City park som inte blev som vi hade väntat oss, så vi for vidare till Venice beach och det gick inte bra det heller eftersom vädret i L.A är väldigt blåsigt idag , så all sand for upp och blåste rundor så vi gav upp det nästan direkt efter det blev det lunch med vår nya rumskamrat från Japan och sen vidare hem , alltså har vi tillbringat 4 timmar i bilen idag nästan, haha tur att vi har börjat bli vana vid det eftersom som ni kanske har fattat tar man bilen till ALLT här. Iallfall tog vi lite bilder som vi kan visa er idag. Hoppas er söndag har varit bra därhemma :) vi saknar alla jättemycket!

 

Huntington park

Dem har sagt att det ska vara en sista helg av lite kallt väder innan sommaren drar igång och det är denna helgen sen kommer det bli super varmt. Men idag är det jättefint väder men luften är lite kall så vi tänkte åka bort till en park och strosa runder med varsin kopp kaffe! ska bli super mysigt..



Inköp

Veckans små inköp

Carolins:


XXI


Charlotte


Charlotte

Filippas:

Charlotte (Filippas fötter)


Charlotte



Antropologi

Underhållning på morgon kvisten



Underhållning när vi var påväg hem från Area! Luta er tillbaka och njut av den fina sången.

Coffea Bean and tea leaf

Nu ska vi åka iväg till Coffea Bean och ta en kvällskaffe. Hoppas ni sover gott hemma!

Diddie Reise



Så  här ser kakorna ut från diddie Reise och kostar bara 1,5 dollar.
Nu kom denna ifrån Disney, den var inte alls lika god och var mer än dubbelt så dyr, men det är mer så niu får en liten bild!

One happy family



Från middagen igår, det var Eris sista dag så hon hade köpt med kakor från Diddie Reise. Sen är det vår värdmamma Grace längst till vänster!



Grace and Katlin



Filippa and Joseph

Gud hör en bön!

Jag har så länge strävat efter att kunna hyra Don Juan DeMarco men ingen videobutik har haft den. Nu äntligen har vi hittat den. Och jag har den på datorn. Hallelulja moment!!


Twilight

Igår såg vi Twilight, jag (filippa) har redan sett den men dem andra hade inte så därför var det vår sysselsättning i fredagskväll. Vad tyckte vi om den filmen? Jo, skitbra precis som alla andra för det är ju underbar och världens snyggaste kille är med i filmen vilket gör den ännu bättre. Är det lagligt att se så bra ut?


Crazy Hollywood

Efter Glendale igår så for vi vidare mot Hollywood och walk of fame, eftersom vi bara har varit där nattetid så tyckte vi att det var dags att prova det också. Det var blandade åsikter om det, ganska obehagligt var det faktiskt på dagen eftersom där är så mycket underligt folk, och då menar vi veeeerkligen jätte underliga, verkligen inte så glamoröst som det ser ut i filmerna.

Iallfall så gick vi där i 2 timmar kanske, där är ju såklart massa affärer överallt och väldigt mycket folk som ska visa en massa och dra iväg en på massa rundturer. Vi fotade även en massa stjärnor såklart, det var roligt och ha sett det men det var inget och hurra för direkt!

Sen körde vi vidare mot sunset där vi hade sett en skooutlet och skogalna som vi är så var vi där på 10 minuter. Vi visade ju er DSW shoes i westwood för ett tag sedan , men detta var dubbelt så stort det var helt sjukt, och vi sjöng halleluja så fort vi kom innanför dörren. En utav oss gick hem med ett par supersnygga skor.















Godis





För några dagar sen kom det hem en påse lösgodis hem till oss! Tänk vad man kan bli glad för lite svenskt. Tack så mycket Lotta

Går över molnen i vår värld tillsammans

Vilken poetiskt titel tänker ni, men vi har nu med hjälp av vår vän Sofie börjar översätta låtarna på Latino 99.3.
Ja, ibland blir bilturerna lite väl långa och alla känner vi till att radiokanalerna är Experter på att tjata ut låtar!

Dagen började med en sovmorgon oh lång frukost för en gångs skull, iallfall för min del! Sen började vi köra iväg mot Glendale. Vi var ju som sagt på Gendale galleria igår och tyckte att området såg väldigt mysigt ut. Och Frida och Sandra hade rekommenderat oss att åka dit så vi började vår dag i någonting som liknade The Grove väldigt mycket. Så mycket att det bara måste vara samma koncept. Men här fanns en del andra affärer med. Man förstår inte riktigt hur det kan gå runt eftersom där alltid är så litet med folk, men men!

     

      


Hello Cupcake


Aunti

Okej, i vår värdfamilj jobbar både mamman och pappan heltid och därför brukar deras Aunt, eller som dem kallar det, Aunti komma över och passa den minste Joseph som är 6 månader! Och stackars lille kille. Dem är så hemgrodda Amerikanerna. Nu ska jag beskriva Josephs dag.

Josephs dag börjar någon gång efter att vi åkt till skolan vilket vi gör vid 8 tiden. När vi kommer hem igen vid klockan 12 sitter Aunti i vardagsrummet med neddragna persienner och kollar på Tv med lilleman, Vid denna tiden går vi ut och solar och äter lunch och sen vi 3 kommer Josephs roliga timme. Han blir omkringkörd i sin Mclaren en ca 10 varv i trädgården medans hon går och vattnar "blommarna" och rapar.  Ja hela trädgården är i princip cementad.

Vi har en massa ideer om hur man kan göra detta till en drömträdgård, det finns så stora möjligheter som bara kastas åt sidan. Lata Amerikanare!!!

underbart väder&cheesecake factory

Hej svej!

Okej , vi har inte bloggat på ett tag, vi har haft bloggtorka eller inte haft tid ungefär haha. Iallfall så har alla dem senaste dagarna varit lika underbart som alla dem andra. Saint Patricks day blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, det var så himla mycket folk och kön var oändlig så vi gick och firade dagen med Diddy Reise, det är ett ställe där dem säljer cookies och glass och för att göra det hela lite sötare tar man två cookies och har glass i mellan som en sandwich, sött men gott! Plus kostar det ingenting, vilket gör det ännu farligare. Tyvärr har vi ingen bild på det ännu , men lovar ska ta en. Funderar på att öppna något liknande i Hbg, undrar om det hade gått bra?

Igår efter skolan spenderade vi vår tid i trädgården eftersom det var ungefär 25 grader i medeltemperatur här, så vi solade nästan hela dagen och lite färg fick vi. Sedan bar det av till Cheesecake factory där vi alla åt jättegod pasta och såklart cheesecake. Underbart! Man kan ju säga att vi verkligen lever livet här!  Om ni undrar om vår shopping så har vi inte shoppat så mycket på senaste tiden för vi försöker spara lite pengar, det kostar att leva här ska ni veta om ni funderar på att åka hit. Fast vi börjar få lite shoppingbehov nu så i helgen när det inte ska bli så bra väder bär det nog av till Glendale Galleria för lite shopping, wiho!

Idag blir det solning för det är ganska bra väder, och vi har precis ätit upp våra rester från igår, eftersom vi tar hem halva portionerna i doggy bag så får man egentligen två middagar! och det resulterar i  att vi är ekonomiska! Nu blir våra föräldrar glada!






Saint Patrik´s day

De tär Saint Patricks day idag och då springer alla runder i gröna kläder.. vad gör man mer, jo man festar och det är precis vad vi ska. Vi ska för fösta gången gå till någonting som heter Oharas. Tydligen ska en massa studenter vara där och vi ska möta upp några fransyskor som ska visa oss stället.
Hoppas det blir trevligt!


White wedding

are you up for oldies? Then we have a tip for you...



Melrose

Efter skolan idag så åkte vi direkt till Melrose, vi har velat åka dit ett bra tag nu men vi har haft så mycket att göra hela tiden. Tråkigt är det, för att Melrose är verkligen über mysigt!!
Det ser ju lite skabbigt ut men det är en massa söta unika butiker med sina speciella märken, det är ju lite roligt med variation. Och man vet knappt vad som är en butik eller vad som är en dörr till ett hem i princip, men väldigt väldigt mysigt.. Och vår värdmamma rekommenderade oss att åka till Montana i Santa Monica för att det skulle vara samma mysiga känsla så vi får väl testa det senare i veckan!!
    

Vi åkte hem rätt så tidigt idag för att det var så otroligt varmt, så vi fick ligga och steka lite i trädgården. Hoppas att värmen håller i sig så att man kan få användning för att kjolar och shorts man har med sig!


Singing in Santa Barbara


Target

Idag åkte vi till Target, det är ju bara ett måste när man är i Staterna. Det var faktiskt inte sååå billigt som alla säger. Men där fanns rätt så mycket att handla. Och för att inte tala om gottehörnorna. Se men inte röra är vår nya policy. Det blev iallfall lite mackor, tuggummi, ett par leggings att mysa rundor i och lite annat smått och gott.


Därefter var vi tvungna att prova In and out, det är ett hamburgareställe här, väldigt goda hamburgare men inte alls så goda pommes. Iallfall så fick man en lapp när man skulle hämta sin mat och carro "råkade" ta fel nr, så hon i kassan sa men ta du den så det gjorde hon såklart. Därefter tog jag vår lapp nr 48 och gick fram eftersom dem ropade vårt nummer och då fick vi två meals till gratis, haha sneaky sneaky!!



Ciao!

Gottegris

Vi har en liten gottegris ibland oss


Söndag

Nu har vi precis vaknat och ska hoppa upp oh äta lite frukost. Idag hoppas vi på en massa sol. Dagen kommer nog vara , vi ska tvätta, städa rummet, handla mat. Sen ska vi nog träffa Frida och Sandra också visa dem Westwood.




Kram Filippa

Lördag

I lördes så mötte vi upp Sandra och Frida och gick på bio tillsammans. Vi skulle egentligen stuckit till Crownbar men våra älskade legg försvann i SB, (vi vill aldrig till SB mer).

Igår såg vi He´s just not that into you och jag ÄLSKADE den. Trodde verkligen att inte att det skulle vara så bra, men lätt 8,2. Det kom tillochmed en tår två gånger under filmens lopp. Jag vet inte vad någon av dem andra tyckte, för sen när vi kommit hem verkade ingen vilja diskutera den med mig, hahah. Det var trevligt igår och vi tycker det ska bli tråkigt att tjejerna åker hem men vi ska visa dem Westwood innan dem åker så dem kan handla lite billiga kakor och skor. Och sen är tydligen Westwood det stället där flest kändisar hänger för att många Moviepremiers hålls här!


Veckans låt

Souljaboy tell em


La bomba


Hotel

Vårt super duper hotell!


Santa Barbara

hej allihopa!

Vi har inte uppdaterat sen igår eftersom vi har varit i Santa Barbara över natten, började väldigt lyckat och slutade lite mindre bra men sånt är livet. Iallfall bestämde vi oss för att bo på ett hotell som hette Oceana, det var suuuuperfint och låg precis vid stranden, underbart väder när vi kom dit så vi la oss och solade och badade vid hotellets pool , vadå leva livet. Vattnet var tillochmed uppvarmt. 

Så där låg vi hela dagen fram till 4-5 och lite färg fick vi allt, därefter bar det av in till State street som är huvudgatan i SB, åt en god pasta pesto gjorde vi och sedan hem för att börja förfesta lite smått. Carolin blandade några goda mojjitos sen  kom niklas och mötte oss snäll som han är , och så gick vi hem till dem och träffade hans roommates och spelade lite beerpong , vi vann såklart. Det var jättetrevligt, fast vi egentligen ville till Isla Vista men efter det så bar det av till någon klubb, det går inte och jämföra klubbarna i Los angeles och SB sedan blev det  en jäkla massa problem också så då bar det av hemåt och sov i våra underbart mjuka och härliga sängar. 

Today , blir det slappe och just nu ligger vi och kollar på Melodifestivalen på svt.se haha mycket bra. Vi är väldigt trötta så ikväll blir det nog bio med tjejerna vi träffade häromkvällen, trevligt. 





















 

Utbildning

För att svara på en kommentar vi har fått!

Vi åkte med en resebyrå som heter Blueberry. det var via dem vi fick kontakt med vår skola Kaplan Aspect. Jag rekommenderar absolut inte Kaplan. Ska man åka till LA ska man heller gå på IH Santa Monica eller ett University. Vi har pratat med både lärare och elever som är missnöjda med Kaplan, och det är många! För enkla lektioner och pengargalna!

Tråkigt nog ska vi bara vara här i snart 2 månader till. Vi vill verkligen inte hem!


(Griffith)


Area

Lägger upp lite bilder från gårdagen














Vi hade för jäkla skoj!

Area

Nu har det hänt en del mina damer och herrar! Det finns så mycket jag vill skriva att jag vet inte vart jag ska börja, jag får väl helt enkelt korta ner det.
Vi var på Area igår. Woooo.
Det var verkligen så kul och smokat med folk en onsdagskväll.
Vår kväll började med att vi åkte och hämtade upp två svenska tjejer som Filippa "kände". Dem är bloggorskor så det är där dem har fått kontakt. Vi åkte sen till en thailändsk restaurang som heter Toi. Det ska vara en rockbar med tahimat. Nu undrar nog alla hur det går till men det var faktiskt en bra stämmning.
Det var faktiskt Sofie som hade kollat upp stället och hon sa att folk som Audrina från the hills och Quentin Tarantino hade rekommenderat det. Och jag oh Sofie ÄLSKAR Quentin. Bara någon dag innan satt vi och kollade på Death proof och beundrades av hans verk. Och det är inte sant. Quentin är på resturangen. Tyvärr så var jag och Sofie på toa när Quentin skulle gå så dem andra tjejerna haffade tag i honom. Men fattar ni hur besvikna vi var. Går in på toan för att ladda upp och göra oss reda för att be om en bild så MISSAR vi honom. Förödelse!
Så nu pratar vi aldrig mer om det!!!




Efter att vi ätit åkte vi till en bar/pub som heter Cantina. Det är en mexicans bar med olika sorters margarita, min hete Cabopolitan och smakade skit, dem andra hade något med Sours i och ja gud vet vad, det smakade ju ändå bara sprit!
 I Usa är man verkligen sämst på att blanda drinkar. Efter Cantina så åkte vi till Area och skakade rumpan. En onsdagkväll och det var fullt med folk. Där var det faktiskt riktigt trevligt.
 Fyra toast av fem möjliga!


Griffith Observatory

Blogg.se har en del problem med sin hemsida, därför har vi inte uppdaterat så ofta.

Igår var vi på Griffith Observatory, där hade man utsikt över hela Los Angeles plus att man kunde gå rätt så nära Hollywood skylten! Det var verkligen vacker där och vi alla vill nog dit en runda till. Dock när man går över en bro mot parken står där en varningsskylt om Mountain lions. Eftersom att vi inte riktigt kunde tänkta oss att det skulle vara något farligt så begav vi oss uppåt och antog att det inte var något att bry sig om. Nu när vi har kommit hem och googlat det visade det sig att det var ett riktigt lejon!!!

Sen bestämde vi oss för att komma åter lite närmre Hollywood skylten och begav oss upp i berget med massa underbara hus, väääldigt små vägarna som typ bara en bil kunde köra på åt gången men vi fick iallfall ganska bra bilder.
Sedan körde vi igenom de magiska portarna till Bel Air och ville se dem snygga stora husen som alla pratar om, men det man såg var ungefär stora grindar och höga murar, så det var lite av en besvikelse.

Idag var det skola och en nyfunnen galleria!



 


celebspotting

Kändis nr 3 mina vänner.

A shoutout to my lovely sister Josefin


Criminal minds


Movietime

http://www.youtube.com/watch?v=_vRulnxVkME

Vi hade mycket roligt på Universal Studios!

School

Nu sitter vi i skolan och har en liten rast. 
Idag fick vi en ny lärare också som heter Wendy, hon är super soft men ingen är lika bra som Crystal. Vi har verkligen haft tur med skolan!





Eduardo and Sofie

Running man!

Alla som känner Sofie vet att hon är väldigt skyddande!!

Så en vacker dag när vi alla satt i bilkön på väg hem från skolan skojade vi lite och låste upp bildörrarna, ( de låses automatiskt när man startar bilen) självklart låste vi dem efter nån minuter igen. Vi fortsatte köra och efter ca 10 minuter stannade vi för rödljus igen. Då börjar Sofie skrika: OH MY GOD, LOCK THE DOORS THERES A RUNNING MAN!!

Hjärtrythmen höjdes och vi trodde vi skulle bli rånade! Då visar det sig att två bilar bakom halvspringer en kostymnisse över vägen för att hinna med bussen!

Vi dog av skratt....

Celebspotting


 

Det började med att Filippa och jag såg en jätte trashy tjej som vi satt och diskuterade, sen stannar vi båda upp och inser att det är Whitney från The Hills!.. Yes, kändis nr 2. Och tro oss, dem är INTE klädda som i serien!


.

Oj, du har något litet på näsan


hej från ett slappt LA

haha, snitsig rubrik jag fick till där ja. Vi har inte orkat att skriva idag, vi är trötta från igår, vi var på level 3 i hollywood som var 18+ men för att vi har så jävla bra legg så fick vi armband så vi kunde handla sprit. Level 3 var väldigt trevligt endå , vi hade väl inte världens positiva spirit till detta ställe eftersom det såg ut ungefär som sjökrona ( helsingborgarna vet vad jag menar) iallfall var det inte alls så, vilket var bra.

Vår kväll började dock med en underbar middag på en italiensk resturang vid melrose avenue. Vi åt inte förrän vid 10 så vi var jäkligt hungriga allihopa. Det var supergott och trevliga servitörer. iallfall sen körde vi inåt mot hollywood, parkerade bilen och vidare på Level 3, väldigt kul kväll tills framåt halv två , då våra fötter inte kändes lika bra som humöret då körde vi hemåt med en kul kväll bakom oss.

Imorse fick jag ÄNTLIGEN sova ut ( Filippa), till klockan 11 t.om. det var sjukt härligt och nu när vi ska börja ha morning classes så kommer jag aldrig få sova ut så det var behövligt.  Denna dagen har bestått av att ta det lungt, jag och Carolin åkte till trader joe´s och köpte lunch till veckan eftersom vi ska försöka vara lite mer ekonomiska och inte äta lunch ute , utan att ta med istället. Vi åt sedan lunch på McDonalds, väldigt gott smakar likadant som Sveriges om någon undrar haha

Ikväll blir det lugna puckar som gäller. Förbereder oss för åter en vecka med skola och roligheter!! vi har förresten fått kontakt med några svenska tjejer som är här nu så vi ska antagligen gå ut och äta med dem i veckan. Riktigt skoj faktikst!! 



Level 3 Dv8







Love our city




Off to Santa Monica for som Italian pasta



Hola

Mottgångarnas dag för Carolin. 

Idag har jag inte mått bra. Hela veckan har jag varit rödflammig och jättevarm i ansiktet, jag trodde bara att jag bränt mig men idag mådde jag så dåligt och mitt huvud kokade samtidigt som jag håll på att somna hela tiden. Förmodligen har jag bara varit uttorkad så hela dagen har jag hällt i mig vatten och nu känns det faktiskt mycket bättre!
Så idag fick jag faktiskt kpa ett par skor!! jag och Flippa hittade ju en bra outlet store nära skolan så vi åkte ditt för att avrunda vår dag!






planerna ändrades åter igen

japp, vi planerade att åka till Santa Barbara idag och festa jävlar i det men det blev ändrade planer (igen)  hehe nej men först fick vi inte tag i pojkarna vi skulle åka till, eftersom dem bor i SB och skulle visa oss runt osv. utan detta lilla äventyr förflyttade sig till nästa fredag så here we are back in our house.

Vi har haft en väldigt trevlig dag ändå här i California eftersom vi hade bestämt från början att vi skulle till ett outlet som låg halvvägs till SB , så där var vi från 10-2 ungefär, gick rundor och kolla i alla affärer (nästan iallfall) det var väldigt stort som en liten by med massa butiker , det blev lite shopping inte så värst mycket dock. 
Vi begav oss sedan åter igen hem på motorvägen som jag ( Filippa) btw hatar att köra på , har börjat vänja mig lite nu dock, iallfall var det väldiga köer hela vägen in till Los Angeles och alla tre i bilen sov förutom jag som körde , för då hade det gått jävligt illa till. Så det tog ett bra tag att komma hem och eftersom vi skulle till Westwood, och kolla i affären som Carolin visade i ett inlägg längre ner så tog det lite längre tid en väntat.
Jag och Carolin kom ut med varsitt par Michael Kors skor , vi var väldigt nöjda ska jag ta och berätta, bilder kommer på skorna sedan of course.

Ikväll blir det nog middag på något mysigt stället och då ska vi klä oss i våra tjusiga skor och bara ha en allmänt trevlig lördag!


Chai

Idag ville jag testa någonting fräsht och uppfriskande men ,som vanligt ska Amerikanarna hälla i liiiiiiiiiiiiiiite för mycket socker.

Berry chai-tea

utflyktsdag

goddagens allihopa!

vad många nya läsare vi har fått den här veckan, verkligen skitroligt. Varje dag när vi kommer hem från skolan eller vad vi nu har gjort på dagarna så springer vi in och sätter på datorn går in på blogg.se och kollar vår statistik, lika spännande varje gång alltså. Denna dagen har varit intressant, dyr och effektfull, vi började vår dag med pedikyr och manikyr och lite annat smått och gott, vilket var underbart skönt, det tyckte jag att vi hade förtjänat hm, haha iallfall jag som skriver Filippa fick en pedikyr, jag har aldrig gjort det innan och det var väldigt uppskattat fick väldigt fina röda tånaglar och både jag och Sofie fick nya naglar, så nu är vi jäkligt snygga, iallfall våra händer och fötter haha


Därefter tog vi en lunch på subway, en sen lunch dessutom och sedan var det dags för skola då vi gjorde en utflykter med våra klasser, jag och Carolin åkte till The Getty, ett museum som var väldigt tjusigt och stort med världens underbaraste utsikt, över hela LA medans vi gjorde det befann sig Sofie i en park i Westwood med sin klass där hon spelade badminton med sin nya väldigt trevliga korean vän Brent. Väldigt lyckad dag med andra ord!

Ikväll blir det lugna puckar, vi sparar pengar till helgens bravader. Vi är lite kluvna för vi fick ett erbjudande av Grace ikväll och det var att följa med hennes brorsdotter eller något till en klubb som heter Level 3 DV8 och det är en 18+ klubb, dem ska nämligen dit för det är hennes födelsedag och antagligen kommer vi in VIP ELLER så blir det Santa Barbara och träffa Philip och Niklas och festa och ha det trevligt och även besöka ett outlet på vägen. Vad tycker ni?



Seya honeys!

Shoemania



        


SALE

Ladies Night

Det har varit en toppen dag idag!

Vi försökte  gå upp i tid idag och som vanlgit var Filippa lite svårväckt, men Sofie och Carolin skickade sitt hemliga vapen: Kaitlin för att väcka Törnrosa och vem kan motstå det söta ansiktet!
Detta är den enda dagen vi har känt oss lite stressade eftersom att Sofie skulle till skolan vid halv elva idag och göra uppgraderingstestet! Hon fick jättebra betyg btw, men som vanligt ska Sofie inte ta ut någonting i förskott så jag och Filippa gjorde det åt henne!

Grattis och välkommen till The Advanced group Sofie!!



Så vi körde och lämnade Sofie i skolan och körde iväg för att leta efter gratis parkeringsplats.. Spara pengar på det onödiga så vi kan lägga pengar på det nödvändiga så vi överlever (host, skor !). Och på tal om skor så hittade vi DWshoes precis bakom skolan, sa vi inte att det var en bra dag!! Men pengarna har rullat iväg den sista tiden så vi har satt en gräns, inte förrens på lördag när vi ska till en outlet får vi handla kläder! Okej vi bröt det idag, men vi köpte bara en kjol och en klänning på Girls night och där räknas det inte :S

Iallfall, när Filippa och jag strosade runder i Westwood, (The hood, tihi) så såg vi ett fik med perfekt uteplats för solning. Det jobbigt med fiket var att det låg på en gata där det gick runder en massa folk som kolla på oss hela tiden. Tillslut kom ett äldre par fram till oss och frågade om vi kom från Minnesota eftersom att vi såg ut och tycka det var väldigt varmt.. 
Okej det var inte 30 grader men vi fick ränder idag!! Och då räknas det som solväder. De förstår verkligen inte det viktiga med en bra grundbränna! 

 

Ladies night var en besvikelse..  Och så kom vi hem till Corndog, Blää!!
 

Vad i ....

Vissa saker i USA vet man är kvar p.g.a. konservatismen!


Torsdag

Hallå alla glada.

De senaste dagarna har varit lite mulet och regnit men nu har solen kommit igen.. Så här ska det solas. Ingen förstår riktigt varför vi har ett behov av att bli bruna, de fnyser mest åt oss, mycket japaner också och för dem är den ljusa hyn väldigt attraktiv. ( Hmm)


Så glad man kan bli av lite sås

Idag är en happyday för Sofie, hon ska ta det satans provet som har varit så omtalat, så håll nu tummarna för henne!
Och medans Sofie sitter inne i ett sunkit klassrum och sliter ska Carolin och Filippa sätta sig på Corner Bakery med en islatte i solen. Make me a brownie, baby!


Ikväll är det Ladies night på The Grove, butikerna har discounts och delar ut goodiebags, sen är det lite cocktails i parken och special happenings. SO Excited!! I L.A finns Alltid någonting att göra, klart kostar det mesta men det är värt pengarna!

Peace out

internet är cp

okej vi har inte uppdaterat för att vårt internet har varit knäppt i huvudet..det kan ha varit någon av oss som råkade dra ut en sladd men om Grace frågar vet vi ingenting om det. Iallfall idag är det onsdag kväll här och vi har officiellt fått vår första parkeringsböter, hemskt! 60 dollar rätt ner i pottan.
Idag vaknade vi sent och det var underbart för vissa speciellt Filippa, sjusovare som hon är , sen tvingades jag upp hur sängen av två hurtfåglar sedan bestämde vi oss för att åka till IKEA, när vi kom fram till Burbank, som det låg i så sträckte vi på ryggen och var väldigt stolta för byggnaden var gul&blå och IKEA är svenskt som ni kanske vet, inte för att någon märker någon skillnad över att vi sträckte på ryggen eller för att vi är svenskar överhuvudtaget men det är en princip sak.

Inne på IKEA inhandlades det svenskt godis och en svensk lunch, vi kände att vi behövde det efter 2 veckor i USA. HA!Anyway, det var skönt att komma till svensk "mark" ett tag, SVERIGE uppskatta vårt godis, bästa i världen ska jag få be och tala om.

Sedan var det skola igen, underbar lärare har vi, vilket underlättar skoldagarna ytterligare.
Vi har även gjort svensk husmankost här i huset idag och alla åt som hästar, they thought it was grreeeeeat! Pluspoäng till oss.
Hm, vad mer ja just det jag tänker mig väl att alla undrar hur daten gick igår, men det får ni vänta med till vi har genomgått vår skönhetssömn. Godmorgon Sverige och Godnatt LA!



 

datedag

godkväll alla läsare.

idag har varit en bra dag, alla dagar är bra här haha men vi planerade ju att gå på melrose avenue idag men när vi kom dit hade allting inte öppnat ännu så vi bestämde oss för att åka till Beverly Center där vi har varit innan, det är ett jättestort mall för dem som inte vet det, sedan blev det lunch på urth cafe åter ett celebspotting ställe men tyvärr så såg vi ingen idag heller.

Sedan bar det av till skolan där vi gick igenom 3 timmar av lektioner, sen tog det oss 1 timme att ta oss hem pga all trafik, var helt sjukt idag.. och vi valde fel boulevard också men det är en bagatelle haha iallfall ikväll is the big night för  filippa ska på date med sin läkare, springer rundor här och vet fan inte vad jag ska ha på mig, PANIK! klockan halv nio bär det av och vi har diskuterat fram och tillbaka vilken bil han kommer köra, väldigt viktigt här i LA om man har fin bil eller inte.
Carolin och Sofie ska mot en bar i westwood där vi går i skolan och kolla läget lite, se om dem träffar lite collegestudenter , najs najs.




hejsan hoppsan

ni ser att vi har försökt oss på designen igårnatt och det gick väl sådär, det ser hyffsat bra ut nu iallfall och vi kan ha youtube- klipp, wei haha..det får duga nu ett tag. Nu är klockan 8 här och vi är uppe i ottan känns det som eftersom jag är så fruktansvärt trött idag, vet icke varför.
Efter alla intryck den senaste veckan bestämde vi oss för att ta det lungt igår och bara vara hemma, och det behövdes tror jag för allas del.

Men idag blir det andra bullar , vi ska nämligen till melrose avenue där det finns massa vintage butiker och sen bär det antagligen av till toast, ett till kändisspoting ställe typ en resutrang med lite brunch grejer ska bli kul. Vi skriver när vi har kommit hem om vi kan för internet krånglar jättemycket här.


OMG

Detta är så roligt.. Vi dör! 


Ny vecka

Idag vaknade vi upp och var jätte trötta, vi alla vaknade vid 9 tiden och det är väldigt sent för att vara oss här!
Jetlagen börjar väl inte släppa förrens nu!!

Egentligen skulle vi åkt till Melrose idag och shoppat vintage men det hann vi inte med., hehe. Så vi åkte till Avis först istället och kollade upp lite med betalningen på bilen!
Vi tankade bilen och full tank kostade bara 27 dollar. Herregud, tänk er att vi kör minst 30 minuter till skolan och 30 tillbaks hem varje dag för bara 27 dollar i veckan. Billigt!

(Såhär glada blev vi)

Iallfall, sen åt vi lunch på ett mysigt bageri som vi tycker om plus att det ligger väldigt nära skolan vilket är bra.
Idag hade vi självstuder den sista lektionen så efter det så åkte vi till Century City och testade lite kläder. Favvo syssla!!



Veckans Billåt:  http://www.youtube.com/watch?v=NHc6bX5BjIQ&feature=related

Inköp

Lite inköp från Centry City, tihi!
Carolins nya fina skor från Chinese Laundry


Sofies klänning från Ellis


Ajaj

idag försov vi oss lite idag!!
 gotta go!


celebspot at the grove

ikväll var vi återigen på The Grove för vi skulle visa våra nya housemates från Jordanien detta finna ställe. Vi satt och mös vid ett litet café och dem flesta åt glass. OCH nu till det bästa på hela kvällen vår första celebspotting, nu undrar ni vem vi såg va, och det ska vi berätta det var KELLY OSBOURNE!! haha ohyeah , we love L.A händer alltid något oväntat under dagen!


Santa Monica

Idag satt vi i trädgården och åt frukost. och det var sååå mysigt och varmt!
Sen åkte vi highwayen till Santa Monica.  En enorm strand och väldigt fin men herregud vad folk  har knepiga saker för sig. Tyngdlyftning, karate och fan vet allt.

Cyklar som du får rullande genom att veva med armarna och trehjulingar och herregud med barbröstademän, vi klagar inte. Stranden var helt underbar och flera kilometer lång. Felt like heaven! Vi gick längs strandpromenaden och myste sen gick vi över på piren som bestod av massa turistgrejer och även ett tivoli, men det har ni nog hört talas om det är så känt. Iallfall vi åt lunch vid piren och satt och småsnackade och solade sen åkte vi hem vid halv 4 eftersom vi var så trötta efter igår. Les Deux gott folk !! Les Deux! Det kommer ni få höra ett tag framöver tror jag haha!


Mums


Les deux

Så igår
skulle vi bara ut och äta och testa våra falskleg, men så gick vi inte på en del sidor där vi hittade en massa diskotek som hade 18 års gräns. Vi blev ju lite sugna så vi började göra ive oss för att gå ut och dansa. De flesta utställena ligger i Hollywood, och där var en himla massa folk som strosade runder på gatorna!

Carolin blev kissig i bilen så de andra fick släppa av mig så sprang jag in på ett japanskt uteställe och lånade toaletten!!
Ingen bad om leg utan det var bara att gå rakt in . Jag frågade vakten om han visste vart Rubys låg, (stället som vi tänkte gå till först) Han visste inte vad det var och vi hade åkt runder och letat överrallt så jag frågade istället vart Les Deux låg, och eftersom att det bara låg runt hörnet så vi vi gick dit och kom in utan några problem. Vi fik själklart visa våra fina falskleg.

Det var inte så fint som vi förväntade oss men vi hade jättekul!!


Deux

ikväll var vi på les deux
så jäkla häftigt
, Jajaaaa. ska sova, skriver imorgon om vad som hände.:D

universal studios

helg helg helg, nu när man går i skolan igen så uppskattar man helgerna väldigt mycket igen. Idag bestämde vi oss för att besöka universal studios i hollywood, till att börja med så måste vi ju säga att det nästan var 30 grader i solen idag, hur känns det Sverige? haha underbart väder att börja dagen med.


Universal studios var allt ni kan tänka er och lite till, usa i ett nötskal men det var iallfall över förväntningarna, vi började lite med en mysstart då vi såg Shrek med 3D, ni vet när man får glasögon och nästan kan ta på figurerna framför ögonen, skitfräckt. Vi åkte även en rollercoaster och jurassic park en flumerider liknade åktur som var sketaläskig :) Under dagens bravader hann vi med motion i trappor, en väldigt hälsosam lunch, säkert för många amerikanare, solning och avslutade med en show som var hosted av famous animals, det var verkligen skithäftigt och roligt att se hur de kan lära upp djuren på det sättet.




Vi har ju glömt att berätta att Carolin lyckades handla vin i en affär med sitt falsklegg, lycka! tyvärr har ju Sofie redan klippt sönder sitt så vi får ordna det på nåt sätt. Nästa steg är att prova legget på resturang/bar och se om det funkar , man är ju lite orolig varje gång. Håll tummarna!

Ikväll ska vi till The Grove och ta ett glas vin och bara mysa rundor även om vi är super festsugna men vi hålla oss till nästa helg. Vi måsta stänga ner nu för vi ska lyssna på Taylor Swift - Love story, ge den en chans.. Seya gorgeous!

RSS 2.0